Jacqueline Laimböck

Jacqueline volgde haar opleiding aan de academie industriële vormgeving in Eindhoven. In 2007 liet zij het meer grafische werk achter zich en besloot zij om uitsluitend te schilderen.

Aanvankelijk was haar werk abstract maar na een paar jaar ontwikkelde het zich naar steeds meer figuratief werk. Vanaf 2011 bestond haar werk met name uit personen en portretten.

De mens speelt  in het werk van Jacqueline altijd een belangrijke rol. Met name het menselijk gelaat vindt zij boeiend, het reflecteert het innerlijk. Daarom maakt zij graag portretten in opdracht. ‘Door zo in te zoomen op een gezicht komt er bij elk portret een moment dat het lijkt alsof ik diegene leer kennen.’ ‘Als het goed is, is een portret meer dan een afbeelding. Het brengt een emotie over of het vertelt je wat.’

Bij het schilderen streeft Jacqueline naar zekere eenvoud. Zij gelooft niet in uitvoerige verklaringen. De schilderijen kunnen eerlijker voor zichzelf spreken dan wat iemand er ook over zou kunnen zeggen.

In 2015 voltooide Jacqueline een 2 jarige opleiding aan de Portretschool Amsterdam (http://www.portretschoolamsterdam.nl) om zich verder te specialiseren in het schilderen van portretten.

 

 

 

Contact

Portret in Opdracht
Vrij werk